Turva

Turvallinen valinta

Saimaan Autopisteeltä ostettu vaihtoauto on aina ostajalleen turvallinen valinta. Suurimpaan osaan vaihtoautoistamme on saatavilla kattava FinnTakuun tai Autoconceptin myöntämä lisäturva, turvien voimassa olo ja kesto vaihtelee valitsemasi turvan laajuuden ja valitsemasi tason mukaan.

Miksi lisäturva?

Lisäturva on huomattavasti normaalia kuluttajasuojalain mukaista virhevastuuta laajempi kokonaisuus.

Turva on voimassa ostohetkestä 12kk tai 20 000km, ensin toteutuva päättää turvan. Turvassa on 150€ omavastuu, vähän kuten autovakuutuksessa. Omavastuu on tapauskohtainen. Omavastuusta ylimenevät korjauskustannukset korvataan turvan ehtojen mukaisesti.

Lisäturva autollesi

Tutustu alta Finntakuun tarjoamiin turviin.

Finntakuu

Lisäturva Plus
Lisäturva Extra
Lisäturva Ultra
Lisäturva Plus kattaa seuraavat osat:
Moottori

Seuraavat moottorin sisällä olevat voidellut osat: nokka-akseli ja laakerit, kiertokanget ja laakerit, kampiakseli ja päälaakerit, öljypumppu, työntötangot ja nostimet, männät, männänrenkaat ja -tapit, keinuvarret ja laakeriholkit, venttiilijouset, -ohjaimet ja -istukat (ei ohjaimen tiivisteet), pakosarja, öljyputket, hihnapyörät, öljypohja, jakopään hihna/ketju, rattaat ja kiristin. Kannet, kotelot, moottorilohko ja sylinterinkannet sisältyvät Lisäturvan piiriin vain, jos ne vahingoittuvat sisäisesti voidellun osan rikkoutumisen takia. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Vaihteisto

Automaatti-, manuaali- tai jakovaihteisto: kaikki sisäiset voidellut osat vaihteiston sisällä (ei kytkin), jäähdytysputket (metalli), kiinnikkeet, momentinmuunnin, vauhtipyörä, öljypohja. Vaihteisto- ja jakovaihteistokotelo, eristeet, tiivisteet ja öljy vain siinä tapauksessa, että vaihteisto puretaan jonkun edellä mainitun osan rikkoutumisen johdosta.

Voimansiirto

Kaikki vetoakselikokoonpanon sisällä olevat voidellut osat, akselit ja tasausnivelet, kumisuojukset, vetoakselin kotelo, vetoakselin tuki, tasauspyörästön kotelo, etunavan vetolukot, vetoakseli, ristinivelet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Turbo

Ahtimen/turboahtimen kotelo, sisäiset voidellut osat, öljyputket, kiinnikkeet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Lisäturva Plus kattaa kaikki edellä mainittujen osien rikkoutumiset lukuun ottamatta omavastuuta. Lisäturva Plus ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.

Lisäturva Extra kattaa kaikki Lisäturvassa Plus mainitut osat sekä seuraavat:

Ilmastointi

Kompressori, magneettikytkin, hihnapyöräkokoonpano, termostaattinen paisuntaventtiili, kompressorin katkaisukytkin, painekytkin. Ilmastoinnin putket/letkut, jäähdytysaine, eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jarrut

Pääsylinteri, alipaineen tehostin, kuormaventtiili, jarrujen hydrauliset putket ja kiinnikkeet, hydraulinen ja elektroninen ohjausyksikkö, jarrutehostin, pyörän nopeusanturit, hydraulinen pumppu-/moottorikokoonpano, paineen muunninventtiili. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jäähdytysjärjestelmä

Vesipumppu, jäähdytyspuhallinmoottori, moottorin jäähdyttimen kenno, lämmittimen kenno ja -moottori, termostaatti, jäähdytinnesteen lämpötilan tunnistin. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Sähkötekniikka

Laturi, mittariston taustavalokytkin, sytytyspuola, moottorin johtosarja, moottorin ohjausyksikkö, vaihteiston ulkoinen ja sisäinen ohjausyksikkö, voimansiirron ohjausyksikkö, pakokaasun kierrätysventtiili (EGR-venttiili), käynnistysmoottori, seuraavat sähköiset kytkimet, joita käytetään manuaalisesti tai mekaanisesti: jarruvalon kytkin, takalasin lämmittimen kytkin, ajovalojen kytkin, virtalukko, rattilukko, sähkötoimisen peilin kytkin ja moottori, suuntavilkun kytkin, pesupumpun kytkin, pyyhkimenkytkin, pesupumpun moottori (ei ajovalopesuri) ja pyyhkimen moottori. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Anturit (moottorinohjaus)

Öljynpaineen anturi, lämpöanturi, nokka-akselin asentotunnistin, kampiakselin asentotunnistin, lambda-anturi, nox-tunnistin, öljymäärä anturi, ilmamassamittari, imusarjan painetunnistin, kaasupolkimen asentotunnistin, ahtopaineen tunnistin, paine-erotunnistin. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Polttoainejärjestelmä

Imusarja, polttoainepumppu, polttoainejakaja, putket (metalli), paineensäädin, polttoainesäiliö, polttoainesäiliön täyttöputki, kaasuläppäkammio, lämmityssäädin, lisäalipainepumppu ja ruiskutuspumppu. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Ohjaus

Kaikki ohjauslaitteen ja ohjaustehostimen pumpun sisällä olevat voidellut osat, sähköinen ohjaustehostin, ohjaustehostimen letkut ja liitännät, rattiakseli, ohjausvaihde, ohjauspyörän säätömekanismi. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Lisäturva Extra kattaa kaikki edellä mainittujen osien rikkoutumiset lukuun ottamatta omavastuuta. Lisäturva Extra ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.

Yleisimpiä asioita, joita Lisäturva ei kata:

 • Määräaikaishuollot, ohjelmapäivitykset ja säädöt
 • Jouset ja iskunvaimentimet
 • Pyöränlaakerit
 • Tukivarret
 • Pakoputki, katalysaattori ja hiukkassuodatin
 • Johtosarjat
 • Eristeet ja tiivisteet
 • Kytkin kokonaisuudessaan
 • Kumipuslat
 • Suutin/pumppusuutin
 • Avaimet
 • Pysäköintitutka
 • Akut

Lisäturva Ultra kattaa kaikki Lisäturvissa Plus ja Extra mainitut osat sekä seuraavat:

Varustelu (vain tehdasasennetut)

Audiokomponentit (ei kaiuttimet/integroitu GPS-järjestelmä), radioantenni, ajonestojärjestelmä, vakionopeussäätimen katkaisimet ja vakionopeussäätimen tutka, ilmastointilaitteen ja lämmityksen kojelaudan ohjausyksikkö, mittaristo, tason säädön anturit ja rajoitinventtiilit, tason säädön kompressori, säädettävän istuimen moottori ja voimansiirto, istuimensäätökytkimet, avattavan katon käynnistyskytkin ja moottori, kattoluukun moottori ja kytkimet (ei kattoikkunan kiskot ja verhot), tavaratilan kannen kytkin ja moottori, sähkötoimisen ikkunan kytkimet ja moottori, sähkötoimisen ikkunan nostomekanismi. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Turvalaitteet

Turvatyynyt, törmäystunnistimet, turvatyynyn johdot (ei liittimet/hapettuminen), ohjauspylvään kosketinrulla.

e – Hybrid / Sähkö

Sähköinen ajomoottori, sähköisen ajomoottorin nopeudensäädin, sähköisen ajomoottorin ohjainlaite ja ilmalämpöpumpun kompressori. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Lisäturva Ultra kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta omavastuuta. Lisäturva Ultra ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.

Autoconcept

XtraTurva Kulta
XtraTurva Hopea
XtraTurva Pronssi
XtraTurva Perus

XtraTurva Kulta

Suurin vahinkokohtainen korvaus XtraTurva Kulta on 6000€. XtraTurva Kulta siirtyy XtraTurva hopeaan kun ajoneuvosi ylittää 9 vuotta tai 150 000 km.

12. Turboahdin:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

13. Ilmastointi:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

14. Ohjausjärjestelmä:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

15. Turvallisuus:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

16. Öljyvuoto:
Kun vuotojen korjaus vaatii moottorin, vaihdelaatikon tai sylinterinkannen purkamisen.

17. Muut:
Öljy, pakkasneste, jäähdytysneste tai vastaava joka on vaihdettava takuuseen kuuluvan osan korjauksen yhteydessä.

12. Turboahdin:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

13. Ilmastointi:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

14. Ohjausjärjestelmä:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

15. Turvallisuus:
Kaikki tehtaalla asennetut sähköiset ja mekaaniset osat.

16. Öljyvuoto:
Kun vuotojen korjaus vaatii moottorin, vaihdelaatikon tai sylinterinkannen purkamisen.

17. Muut:
Öljy, pakkasneste, jäähdytysneste tai vastaava joka on vaihdettava takuuseen kuuluvan osan korjauksen yhteydessä.

XtraTurva Hopea

Suurin vahinkokohtainen korvaus XtraTurva Hopea on 5000€. XtraTurva Hopea siirtyy XtraTurva Pronssiin kun ajoneuvosi ylittää 11 vuotta tai 180 000 km.

1. Moottori:
Moottorin lohko, sylinterikansi, kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat näissä mukaan lukien kannentiiviste.
Kaikki sähköiset moottorit voimansiirrossa.

2. Vetoakseli:
Kardaaniakseli, kardaaniakselin nivelet, vetoakseli ja vetonivelet.

3. Muunnin:
Kaikki muuntimessa olevat sähköiset ja mekaaniset osat.

4. Pyöräntuenta:
Kierrejousi, vääntösauva ja iskunvaimen.
5. Kytkin:
Pääsylinteri, työsylinteri, painelevy, painelaakeri ja kytkinlevy (ei kuluminen).

6. Vaihdelaatikko:
Kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat mukaan lukien ohjauslaite sekä vaihteiston robotti.

7. Nelipyöräveto:
Kaikki jakolaatikossa olevat sähköiset ja mekaaniset komponentit.

8. Tasauspyörästö/Hammasrata:
Kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

9. Moottorielektroniikka:
Mootorin ohjausyksikkö, käynnistysmoottori, laturi, sytytyskasetti, sytytyspuola, moottorin lämpötila-anturi, öljyn lämpötila-anturi, kierroslukuanturi, nokka-akselin asentotunnistin ja kampiakselin asentotunnistin. Sähkömoottorin pääohjausyksikkö(ECU), DC/AC vaihtosuuntaja ja DC/DC muuntimet.

10. Jäähdytysjärjestelmä:
Vesipumppu, öljynjäähdytin, termostaatti, paisuntasäiliö, lämpökytkin, lämpötilan anturi ja tuulettimen visko-kytkin.

11. Polttoainejärjestelmä:
Ohjausyksikkö, polttoainepumppu, kaasuläppä, ruiskutussuutin, ilmamassamittari, lambda-anturi ja säiliölaitteisto, EGR-venttiili.

12. Jarrujärjestelmä:
Ohjaustehostimen pumppu, jarruvahvistin, pääsylinteri, jarrusylinteri, ABS ohjausyksikkö ja ABS hydrauliyksikkö.

13. Sähköosat:
Keskuslukituksen ohjausyksikkö, kierroslukumittari, nopeusmittari, polttoainemittari, moottorin lämpötilamittari, äänitorvet, pyyhkijän moottori, lasienpesurin pumppu, lasinnostimen moottori ja vakionopeuden säätö.
Auton integroitu latausyksikkö (ilman latauskaapelia).

14. Turboahdin:
Kaikki sähköiset ja mekaaniset osat turboahtimessa mukaan lukien ohjausyksikkö ja ahtopaineen tunnistin.

15. Ilmastointi:
Kompressori, ohjausyksikkö, magneettikytkin ja termostaatti.

16. Ohjaus:
Ohjausvaihde, ohjaussimpukka, ohjaustehostimen pumppu ja ohjaustanko.

17. Turvallisuus:
Turvavyön esikiristin, turvatyyny ja turvatyynyn ohjausyksiköt.

18. Muut:
Öljy, pakkasneste, jäähdytysneste tai vastaava joka on vaihdettava takuuseen kuuluvan osan korjauksen yhteydessä.

XtraTurva Pronssi

Suurin vahinkokohtainen korvaus XtraTurva Pronssi on 3500€. XtraTurva Pronssi siirtyy XtraTurva Perukseen kun ajoneuvosi ylittää 15 vuotta tai 200 000 km.

1. Moottori:
Moottorin lohko, sylinterikansi, kaikki sisäiset ja mekaaniset osat näissä
mukaan lukien kannentiiviste. Kaikki sähköiset moottorit voimansiirrossa.

2. Kytkin:
Pääsylinteri, työsylinteri, painelevy ja kytkinlevy (ei kuluminen).

3. Vaihdelaatikko:
Kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

4. Nelipyöräveto:
Kaikki jakolaatikossa olevat sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

5. Tasauspyörästö/hammasrata:
Kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

6. Moottorielektroniikka:
Moottorin ohjausyksikkö, käynnistysmoottori ja laturi. Sähkömoottorin pääohjausyksikkö (ECU)

7. Jäähdytysjärjestelmä:
Vesipumppu

8. Polttoainejärjestelmä:
Polttoainepumppu

9. Jarrujärjestelmä:
Ohjaustehostimen pumppu

10. Ohjausjärjestelmä:
Ohjaustehostin

11. Muut:
Öljy, pakkasneste tai vastaava joka on vaihdettava takuuseen kuuluvan osan korjauksen yhteydessä.

XtraTurva Perus

Suurin vahinkokohtainen korvaus XtraTurva Perus on 2500€. XtraTurva Perus päättyy kun ajoneuvosi ylittää 20 vuotta tai 300 000 km.

1. Moottori:
Moottorin lohko, sylinterikansi, kaikki sisäiset ja mekaaniset osat näissä
mukaan lukien kannentiiviste. Kaikki sähköiset moottorit voimansiirrossa.

2. Kytkin:
Pääsylinteri, työsylinteri, painelevy ja kytkinlevy (ei kuluminen).

3. Vaihdelaatikko:
Kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

4. Nelipyöräveto:
Kaikki jakolaatikossa olevat sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

5. Tasauspyörästö/hammasrata:
Kaikki sisäiset sähköiset ja mekaaniset osat.

6. Moottorielektroniikka:
Moottorin ohjausyksikkö, käynnistysmoottori ja laturi. Sähkömoottorin pääohjausyksikkö (ECU)

7. Jäähdytysjärjestelmä:
Vesipumppu

8. Polttoainejärjestelmä:
Polttoainepumppu

9. Jarrujärjestelmä:
Ohjaustehostimen pumppu

10. Ohjausjärjestelmä:
Ohjaustehostin

11. Muut:
Öljy, pakkasneste tai vastaava joka on vaihdettava takuuseen kuuluvan osan korjauksen yhteydessä.

Autoconcept turva ei ole enään saatavilla

Olemme lopetaneet Autoconcept turvien myynnnin.
Jos olet ostanut Autoconcept -lisäturvan ja sinulla on siihen liittyviä kysymyksiä, pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Autoconceptiin.